Informacje po Konferencji

4 października 2011 r.

Szanowni Państwo,

zaprosiliśmy Państwa na konferencję „Patologiczny hazard – diagnoza i psychoterapia" w szczególnym dla nas, jako Zespołu Krakowskiego Centrum Terapii Uzależnień, czasie.

W tym roku mija jedenaście lat istnienia KCTU, a okrągłe dziesięć od założenia przez jego ówczesnych pracowników Stowarzyszenia, którego najważniejszą misją było wzięcie odpowiedzialności za kształt i funkcjonowanie tego miejsca - stało się bowiem jego właścicielem. Wszystkim, którzy je tworzyli i w nim uczestniczą, na ręce Zarządu Krakowskiego Stowarzyszenia Terapeutów Uzależnień, składam gratulacje za ich trud i pasję działania w zakresie profilaktyki i terapii osób uzależnionych i ich rodzin.

Nasza Konferencja, mając tak uroczyste ramy, jest owocem rozwoju Krakowskiego Centrum Terapii Uzależnień, w którym od wielu lat pracujemy z osobami dotkniętymi patologicznym hazardem i ich rodzinami. Obecnie dzieje się to w jednym z dwóch naszych miejsc, w Ośrodku Psychoterapii Uzależnień i Współuzależnienia. To dobry czas na wzajemne podzielenie się doświadczeniami w gronie specjalistów w tej dziedzinie.

To dla nas wielki zaszczyt, że Państwo jako Uczestnicy, Goście, Wykładowcy i Mecenasi Konferencji współtworzyliście z nami to wydarzenie.

Zapraszam do udziału w kolejnych organizowanych przez nas wydarzeniach.

Agnieszka Litwa-Janowska

Dyrektor Krakowskiego Centrum Terapii Uzależnień