SZKOLENIA

Oferta

1.PRAKTYKA POMAGANIA PACJENTOM Z NAŁOGAMI BEHAWIORALNYMI -szkolenie i superwizja dla terapeutów uzależnień.

Zapraszamy do udziału w szkoleniu PRAKTYKA POMAGANIA
innowacyjnym, spójnym i kompleksowym:

- szkolenie obejmuje trzy formy zajęć: wykłady, warsztaty i superwizję grupową.

- tematyka dotyczy różnych zachowań nałogowych: hazard, komputer i seks.

- treści odnoszą się do najnowszych teorii i badań naukowych

- praca opiera się na konkretnych przypadkach pacjentów

Organizacja szkolenia:

- terminy: 28-29.10.2017 oraz 25-26.11.2017

- miejsce: Krakowskie Centrum Terapii Uzależnień, ul. Wielicka 73, 30-552 Kraków

- koszty: szkolenie jest nieodpłatne (uczestnicy pokrywają koszty dojazdów oraz zakwaterowania w Krakowie, organizator oferuje materiały szkoleniowe oraz przerwy kawowe)

- harmonogram: w soboty będą zajęcia wykładowo-warsztatowe (8 godzin), w niedzielę będą zajęcia superwizyjne (6 godzin)

28.10.2017, 10.00-14.00 Nałogi behawioralne, 15.00-19.00 Patologiczny hazard.

29.10.2017, 9.00-15.00 Superwizja grupowa.

25.11.2017, 10.00-14.00 Patologiczna hiperseksualność, 15.00-19.00 Siecioholizm.

26.11.2017, 9.00-15.00 Superwizja grupowa.

- trener: Agnieszka Duda, superwizor psychoterapii uzależnień PARPA, psychoterapeuta Polskiego Towarzystwa Psychiatrycznego, terapeuta motywujący Polskiego Towarzystwa Terapii Motywującej, w trakcie uzyskiwania certyfikatu terapeuty psychodramy w Europejskim Instytucie Psychodramy.

„Serdecznie Państwa zapraszam do udziału w moim nowym pomyśle szkoleniowym, zatytułowanym PRAKTYKA POMAGANIA. Zależy mi na praktycznym wymiarze naszego spotkania, będę opisywać w oparciu o konkretne przypadki podstawowe założenia teoretyczne i metody pracy. Liczę, że zachęcę Państwa do dzielenia się swoim warsztatem pracy w trakcie niedzielnych superwizji. Wybiegając w przyszłość… wyobrażam sobie, że może w trakcie szkolenia utworzymy grupę superwizyjną, która będzie chciała dalej się spotykać i wspierać w pracy z pacjentami z nałogami behawioralnymi.”

Kontakt:
Lilla Barańska, tel. 505 163 624 (koordynator organizacyjny),
Agnieszka Duda, tel. 604 863 164 (koordynator merytoryczny).

BRAK WOLNYCH MIEJSC -ZAKOŃCZONO ZAPISY

»FORMULARZ ZGŁOSZENIOWY

Projekt jest współfinansowany ze środków Funduszu Rozwiązywania Problemów Hazardowych
będących w dyspozycji Ministra Zdrowia

**************************************************************************

KBPNMZ

2. V Zjazd Rady Superwizorów Psychoterapii Uzależnień

Tradycyjnie, zapraszamy na piąty już doroczny zjazd superwizorów oraz aplikantów psychoterapii uzależnień zrzeszonych wokół Rady Superwizorów Psychoterapii Uzależnień .

Zjazd odbędzie się 18.11.2017 r. w Warszawie, ul. Dąbrowskiego 75A, w Młodzieżowej Poradni Profilaktyki i Terapii „Poza Iluzją”.

Część merytoryczna obejmie wystąpienia dotyczące superwizji. Joanna Grab omówi proces superwizowany w dwóch modalnościach systemowej i psychodynamicznej. W drugim wystąpieniu zajrzymy za kurtynę sesji superwizji zespołów pracujących z uzależnieniami w poszukiwaniu znaczenia niewystarczająco kontenerowanych treści i zewnętrznych trudności.

O tych właśnie zewnętrznych uwarunkowaniach i trudnościach będziemy dyskutować w trakcie paneli dotyczących aktualnego stanu planowanych zmian w lecznictwie uzależnień oraz roli naszego środowiska, min wyznaczając kierunki działań RSPU na kolejny rok. Planujemy obszerną relację z naszej działalności na rzecz postulatów środowiska zawodowego oraz wspólną dyskusję nad kierunkami i dalszymi możliwościami realnego wpływu  na merytoryczne, organizacyjne i finansowe ramy lecznictwa uzależnień.

Na tegoroczny zjazd wystosowaliśmy zaproszenie do wiceministra Zbigniewa Króla, który zajmuje się lecznictwem uzależnień. Spodziewamy się że nasze spotkanie da możliwość uzyskania ważnych
i wiarygodnych informacji na temat naszych przyszłych losów „u źródeł” chcemy, by zjazd był platformą do przekazywania głosu naszego środowiska do osób odpowiedzialnych za zmianę.

Liczymy także na obecność superwizorów z kręgu ścieżki kształcenia w KBdsPN.

Koszt udziału wynosi 150 zł.

Wpłaty prosimy uiszczać przelewem na konto RSPU

21 1940 1076 3085 1948 0013 0000

W imieniu Rady Superwizorów Psychoterapii Uzależnień